Armband iPhone 4 och iPhone 4S

Om man vill kunna dra nytta av alla de möjligheter och hjälpmedel som finns för träning till iPhone så är ett armband en bra pryl. Vi har valt ut och testat de iPhone 4 armband som vi själva tycker fungerar bäst att springa med. Kraven är enkla, armbanden skall sitta fast och stabilt på armen och samtidigt inte skava. Materialet måste tåla fukt utan att bli det minsta sladdrigt eller fungera mindre bra efter exempelvis ett långpass. Dessutom skall det vara enkelt att få på och av armen så att det är smidigt att använda under passet. Ett sportarmband gör att din mobil sitter där den är som minst i vägen under träningspasset men ändå är lättillgänglig så att den går att komma åt den enkelt.

Våra armband till iPhone 4 är tillverkade i ett elastiskt och tåligt material som passar perfekt för löpning. Det ä viktigt att kunna skydda mobilen för fukt och att den skall sitta tight på armen medan man tränar. Armbanden är mjuka på baksidan och har en förstärkt front för att skydda mobilen. Över glaset sitter en genomskinlig plast så att det går att använda mobilen även utan att ta ur den ur armbandets ficka.

Vad använder du ditt iPhone-armband till?

Det finns en mängd sätt man kan dra nytta av sin mobil på under träningspasset. Vissa tycker att en bra spellista under passet är ett måste. Andra vill logga så mycket data som det bara går med hjälp av någon av de träningsappar som finns till iPhone 4. Eller också vill man helt enkelt bara vara nåbar, kunna ringa eller ta ett foto under löprundan. Nedan listar vi några bra anledningar att skaffa sig ett iPhone-armband till sin mobil.

  • Logga data under träningspasset. Det finns flera bra löpar-appar till iPhone 4 som exempelvis Run Keeper och Funbeat som båda är gratis att ladda ner. Med en löparapp har man alla de funktioner som en vanlig GPS-löparklocka kan visa. De vanligaste parametrarna som man vill hålla koll på är distans och fart under passet. Vissa är även intresserade av antal förbrukade kalorier vilket även det finns möjlighet att se med hjälp av en löparapp. Med ett iPhone 4 armband är det lätt att under tiden man springer kunna hålla koll på appen tack vara den genomskinliga plasten på framsidan. Efter avslutat pass har man sen möjlighet att på ett lättöverskådligt sätt kunna se hela sin rutt med fart under alla kilometer under passet.

  • Hålla ett bestämt tempo under passen. Med en löparapp har man även koll på hastigheten i realtid och kan på så sätt få feedback på tempot under tiden man springer. Det är ett perfekt hjälpmedel exempelvis när man springer snabbdistanser där det är viktigt att man håller sig till ett förutbestämt tempo som man vill träna på inför ett kommande lopp.

  • Pulsträning med hjälp av mobilen. Till iPhone 4 finns pulsband med adapter så att ens mobil kan fungera på samma sätt som en klassisk pulsklocka. I iPhone-armbandet sitter mobilen perfekt till så att man under träningspassets gång kan hålla koll på pulsen.