Armband iPhone 5

Här har vi samlat de iPhone 5 armband som vi tycker fungerar bäst för löpning. Sportarmband som det även kallas är en smart pryl för oss som vill kunna ha med vår smartphone under träningspasset. Det viktigaste när man tränar med sin mobil är att den aldrig skall vara i vägen eller hindra en när man springer. Att ha sin iPhone i handen under tiden man tränar är inte ett bra alternativ eftersom löpningen hämmas när man inte kan ha händerna fria. I en jackficka eller i löpartightsen är inte heller en bra lösning då de gärna slänger omkring för mycket. Dessutom är det begränsat med fickor i kläderna under sommarhalvåret när man har minimalt på sig. I våra iPhone 5 armband sitter din mobil fast och still på armen där den är som minst i vägen under tiden du springer. På armen har är det även lätt att nå sin telefon då man vill komma åt den eller koppla exempelvis hörlurar till den.

Armbanden tillverkade i slitstarkt material

IPhone-armbanden är tillverkade i materialet neorene för att vara så hållbara och tåliga som möjligt. Neoprene används bland annat till våtdräkter och är ett töjbart och flexibelt material som även står emot fukt och regn mycket bra. De är samtidigt mjuka mot huden så att inte armbandet skaver mot armen under långa träningspass. På utsidan är sportarmbanden förstärkta med ett gummimaterial för att skydda din iPhone mot stötar och regn. Mot displayen sitter en skyddande och genomskinlig plast som även gör det möjligt att navigera mobilen utan att ta ur den ur iPhone-armbandets ficka.

Bra anledningar att köpa ett armband till sin iPhone

Armband iphone

Fler och fler upptäcker alla möjligheter och träningshjälpmedel som finns tillgängliga till iPhone. Eller också är man bara ute efter möjligheten att kunna vara nåbar och själv kunna ringa när man är ute och springer. Att snabbt kunna ta fram mobilen och fota under sin springrunda är populärt och många kan inte vara utan sina spellistor och musik när de springer. Nedan är några de vanligaste sätten att använda sin iPhone i ett armband på när man tränar löpning.

Mäta fart och distans

Många löpare vill hålla koll på distansen man sprungit och även vilket tempo man hållit. När man strukturerar sin träning har man stor nytta av att kunna ha koll på både distans och intensitet på sina pass. Detta för att senare kunna gå tillbaka och analysera vilken träning som gav vilket resultat. Det finns flera bra tränings-appar för just löpning som tar hjälp av den GPS som finns i din iPhone för att mäta just distans och fart på dina pass. Med tränings-appar som exempelvis Run Keeper och Funbeat och ett armband till iPhone 5 så för mobilen exakt det jobbet som den mest avancerade GPS-klockan klarar av.

Löpning till musik

Att kunna lyssna på musik under tiden man springer är något som många uppskattar och tycker är till stor hjälp under träningspasset. När man kopplar sladden till hörlurarna i sin mobil gäller det att den är så lite i vägen som möjligt under träningspasset. Ett iPhone-armband gör att din smartphone hamnar i ett perfekt läge så att sladden inte slänga omkring oavsett vilket typ av träningspass du kör. Väl på armen gäller det bara att hitta den perfekta spellistan och köra igång träningspasset.

Ta hjälp av pulsen

Pulsträning är ett beprövat hjälpmedel för all konditionsträning och populärt bland löpare. Genom att hålla koll på pulsen kan man med exakthet veta på vilken intensitet man ligger på under passet. Till iPhone 5 finns kringutrustning som pulsband till iPhone. Till sin mobiltelefon fäster man en mottagare som gör att man kan använda ett klassiskt pulsband med hjälp av sin telefon. Tillsammans med en bra löparapp som mäter distans och fart så har man alla vertyg man behöver i sitt armband till iPhone.

Ett armband i neoprene för löpning