Loppet i fokus - The Run 2013

Publicerad 2013-05-05 17:16:43 |

The Run Ă€r en serie av lopp i mellansverige som arrangeras för andra Ă„ret. Serien bestĂ„r i Ă„r av fem lopp med start i Uppsala tisdagen den 7 maj. DĂ€refter gĂ„r loppen av stapeln i Stockholm 14 maj, Kinnekulle 28 maj, Falun 28 augusti och avslutas i Örebro 3 september.

The Run

Initiativtagarna till The Run Àr ett gÀng före detta elitidrottare med erfarenheter som huvudfunktionÀrer till flera stora arrangemang. Vi stÀllde nÄgra frÄgor till en av grundarna som Àven Àr medlem i idrottsföreningen Club Run.

The Run arrangeras för andra Äret, berÀtta hur det kom sig att ni drog igÄng loppserien i fjol?

- Vi ville skapa ett lopp som vi sjÀlva skulle vilja springa, samtidigt som det skulle vara lÀttillgÀngligt. Vi tyckte att det fanns mÄnga lopp som var bra pÄ en sak men fÄ dÀr vi kÀnde oss helt nöjda. IstÀllet för att sitta hemma pÄ kammaren och gnÀlla beslöt vi oss dÀrför att försöka fylla det tomrum vi tyckte fanns. Ambitionen blev att skapa ett lopp som verkligen gav en utmaning, med vacker natur, i nÀra anslutning till vÄra större stÀder, samt att fokusera pÄ att deltagarna verkligen skulle fÄ valuta för startavgiften.

Har ni gjort nÄgra förÀndringar i upplÀgget och banstrÀckningarna jÀmfört med förra Äret?

- Vi har gjort mindre förÀndringar till i Är. KaraktÀren pÄ loppen Àr fortsatt densamma, att bjuda pÄ en hÀrlig utmaning i vackra omgivningar som alla kan klara av. Vi har dock lagt till ytterligare en klass i Är, 5 km, till skillnad mot förra Äret dÄ vi endast hade 10 km.

BerÀtta lite om loppen, vilken typ av löpning handlar det om?

- Banan gÄr huvudsakligen i skogspartier, med en hÀrlig mix av större och mindre stigar. Gemensamt för samtliga lopp Àr att de alla bjuder pÄ nÄgot litet mer utmanande parti, sÄvÀl fysiskt som tekniskt. Det handlar aldrig om helt obanad terrÀng, men en del mindre stigar förekommer, sÄ man fÄr vara mer uppmÀrksam pÄ var man sÀtter fötterna Àn vid ett traditionellt stadslopp. 5 km-banan Àr av snÀllare karaktÀr men bjuder Àven den pÄ en hÀrlig utmaning. Till skillnad mot extreme-race sÄ har vi inget mÄl att deltagarna ska bli sÄ skitiga som möjligt eller besöka diverse hinder. Utmaningen Àr löpningen och den hÀrliga banan i sig.Har ni nÄgra speciella trÀningspass som kan lÀmpa sig för att komma sÄ vÀl förberedd som möjligt till The Run?

- Ett delmÄl med The Run Àr att fÄ vÄra deltagare att söka sig utanför de större löpstrÄken, hitta nya stigar och utforska den fina terrÀngen som ofta finns i nÀra anslutning till vÄra stÀder. Vi skulle dÀrför vilja uppmuntra att springa pÄ mindre stigar och mer i naturen, bÄde för att komma vÀl förberedd till The Run men inte minst för att fÄ med sig naturupplevelsen samt den extra energin som det ger.

Sist med inte minst, hur ser The Run's prisbord ut?

- Vid The Run fÄr samtliga deltagare pris. Vi vill bjuda vÄra deltagare pÄ en bra belöning efter vÀl genomfört lopp. Under fjolÄret fick samtliga deltagare en funktionströja, ett pannband samt en The Run-buff vid mÄlgÄng. Dessutom bjöd vi alla deltagare pÄ mat, dryck och snacks vid mÄlgÄng, vilket var vÀldigt uppskattat. Naturligtvis premierar vi Àven de snabbaste löparna vid respektive lopp.Fler inlägg/nyheter >>

Skriv gärna en kommentar och bidra till innehćllet!


Mer om löpning och träning