Slutspurt på tävlingssäsongen

Publicerad 2012-10-11 09:02:04 |

Flera populära höstlopp återstår än innan tävlingssäsongen på riktigt är slut. Men det är verkligen slutspurt på tävlandet i Sverige just nu.

Till helgen går exempelvis populära Hässelbyloppet i Stockholm, med över 7000 löpare anmälda. I Örebro arrangeras Å-stadsloppet med distanserna halvmarathon, 10 och 5-kilometer och deltagarrekord med över 1000 personer anmälda. Samtidigt som Göteborgs Marathon går av stapeln på andra sidan landet. Nästkommande helg går Växjö marathon med förmodligen Sveriges flackaste och snabbaste marathonbana, 8 varv runt Växjön.

Hässelbyloppet

Målgång på Hässelby IP under Hässelbyloppet. Bild:www.hasselbyloppet.se
Många bra lopp utomlands i höst

Många löpare väljer att fortsätta tävla under hösten och vintern genom att åka utomlands och springa. Det finns gott om riktigt bra marathon och halvmarathonlopp i Europa och USA. Flera av de europeiska loppen har varje år gott om svenska löpare just för att de erbjuder flacka och snabbsprungna banor. Samtidigt som klimatet och inramningen runt loppet ofta är bra. Några av de mest populära loppen under hösten är Berlin Marathon, Frankfurt Marathon, Amsterdam Marathon, Florens Marathon, Gardasjön Marathon och New York Marathon.

Inleda grundträning och sätta upp nya mål

Hösten och vintern innebär annars för de flesta löpare att man kanske tar en kortare säsongsvila för att sedan dra igång en grundträningsperiod och ta sikte mot kommande säsong. Nu är det hög tid att utvärdera den gångna säsongen och samtidigt sätter upp nya mål och planera vinterns träning. I tävligskalendern hittar man de mest intressanta loppen 2013. Nya uppdaterande datum kommer löpande. Loppen.se kommer inför 2013 titta närmre på några utvalda lopp en artikelserie "loppet i fokus".

Fler inlgg/nyheter >>

Skriv grna en kommentar och bidra till innehllet!


Mer om lpning och trning