Traillopp - årets trend i loppkalendern

Publicerad 2012-10-22 12:05:56 |

Allt fler upptäcker fördelarna och de positiva effekterna av att springa bortom asfalterade vägar och bebyggelse. Traillöpning blir bara mer och mer poulärt.

Oavsett om man siktar på att springa terränglopp, landsvägslopp eller banlöpning så har man nytta av att springa terräng som inslag i sin träning. Varierande underlag och kupering ger förutom styrka och spänst även en bra variation i träningen som minskar risken för överbelastningsskador på sikt.

Traillöpning

Det senaste decenniet har trenden varit att populariteten för landsvägslopp har ökat medan terränglopp runt om i Sverige minskat i antal och fått färre deltagare. Detta med några undantag som exempelvis Lidingöloppet och Tjurruset som behållit en stark ställning i löparsverige. Men i år är trenden att antalet terränglopp markant ökar igen och folk har fått upp ögonen för terränglöpning. Mycket tack vare alla nya traillopp.

Salomon Trail Tour för tredje året i rad

Terränglopps-serien Salomon Trail Tour arrangerades för tredje säsongen i rad i år och har kanske bidragit till det ökande intresset. Salomon Trail Tour har i år haft 19 deltävlingar från norr och södra delarna av Sverige och pågått under hela tävlingssäsongen. Serien inleddes med Spring Cross i maj och avslutades med Tjurruset i oktober.

Haninge Trail den gångna helgen

I söndags hade ett nytt traillopp Haninge Trail sin start. En av deltagarna i söndagens lopp filmade, se den inspirerande videon nedan från loppets längsta distans 16,7 km.

En berättelse om loppet Haninge Trail 2012 finns även att läsa på bloggen SPRINGCALLE

Fler inlšgg/nyheter >>

Skriv gšrna en kommentar och bidra till innehŚllet!


Mer om lŲpning och tršning