Anna von Schenck(HĂ€sselby SK) tog en 4 plats i Florens marathon.

Starka svenskar i Florens marathon


2010-11-28 | Reportage |

Flack men knixig marathonbana

Florens marathon avgörs pÄ en flack men knixig envarvs-bana i centrala Florens. Till Ärets Florens marathon hade banan lagts om för att kunna rymma fler löpare och samtidigt bli ett snabbare marathonlopp med en mindre kuperad banprofil enligt arrangören.

PopulÀr höstmara för svenskar

Över 10.000 löpare var anmĂ€lda till Ă„rets Florens marathon och av dem var nĂ€stan 3000 utlĂ€nska deltagare. Deltagarantalet i Florens marathon har vĂ€xt kraftigt de senaste Ă„ren och Ă€r nu en populĂ€r höstmara för mĂ„nga svenska marathonlöpare.

De frÀmsta svenskintressena i Ärets upplaga av Florens marathon var Anna von Schenck(HÀsselby SK), Kristian Algers(Enhörna IF) och Henry Gross(HÀsselby SK).

Anna von Schenck attackerade sitt personbÀsta

Anna von Schenck kom till Florens med ett ÄrsbÀsta pÄ 2.39.20 frÄn i vÄras och öppnade loppet med ambitionen att kunna attackera sitt eget personliga rekord pÄ 2.37. Anna passerade halvvÀgs pÄ 1.17.46 men tappade sedan i fart pÄ den kurviga banan vilket de flesta tycks ha gjort. Anna höll ÀndÄ ihop loppet bra och knep 4e platsen pÄ tiden 2.40.28, sitt tredje snabbaste marathonlopp i karriÀren.

Vann loppet gjorde Etiopiskan Firehiwot Dado pÄ tiden 2.28.58.

Anna von Schenck representerade Sverige i Friidrotts-EM i somras genom att komma pÄ en 23e plats och var med det andra svenska i mÄl efter Isabella Andersson som slutade pÄ en 5e plats i sommaren mÀsterskap.

Svenska marathon-ÄrsbÀstan för herrarna

Kristian Algers öppnade pÄ 1.10.26 halvvÀgs men kunde inte riktigt hÄlla samma tempo hela vÀgen, tiden för Kristian blev 2.23.14. Men det rÀckte ÀndÄ till en nionde placering och en 5e plats pÄ sverige-statistiken för marathon i Är. Kristian Algers har ett personbÀsta pÄ 2.19 sedan tidigare.

Henry Gross fick till ett bra lopp trots det ruggiga och blÄsiga november-vÀdret och satte nytt personbÀsta pÄ 2.26.19(1.11.04 halvvÀgs) vilket rÀckte till en 11e plats. Starkt sprang Àven HÀlles Robert Westman som var tredje snabbaste svensk pÄ tiden 2.37.40 vilket innebar personligt rekord och en 32a plats i loppet.

De tre toppplaceringarna stog etiopiska löpare för. Först över mÄllinjen var Tadese Aredo Tolesa pÄ tiden 2.12.40 (01:03:44 halvvÀgs). Klart lÄngsammare andra halva Àven för de snabbaste löpare i Ärets upplaga av Florens marathon.

Fler inlägg/nyheter >>

Skriv gärna en kommentar och bidra till innehćllet!


Mer om löpning och träning