Testa olika löpskomodeller i sommar.

Hitta rätt löparskor


2011-04-16 | Inspiration |

Löpning är ingen materialsport men att springa i bra löparskor är viktigt för att få ut maximalt av sin träning.

Det finns massor av skomodeller att välja mellan på marknaden och det kan vara som en djungel när man skall köpa nya löparskor.

Växla mellan olika skomodeller

Om man tränar löpning regelbundet och flera gånger i veckan är det bra om man har minst två par löparskor igång samtidigt. Löpning är en sport med stora påfrestningar på kroppen och det är bra att kunna växla mellan olika skomodeller. På så sätt varierar man fotisättning och stötupptagningen och gör belastningen mindre monoton. Växla mellan skomodeller med olika tjock sula och olika uppbyggd stötdämpning.

Olika löparskor till olika tillfällen

Om man är en driven löpare som tränar efter ett träningsprogram kör man ofta både korta snabba pass med hög intensitet och även långsammare längre pass. För snabba pass passar en lättare och tunnare löparsko bra. En så kallad lättviktssko eller tävlingssko. På de längre passen med lägre fart föredrar många löpare en mer uppbyggd sko med bra stötdämpning.

Prova dig fram till dina bästa löparskor

Genom att testa både lätta tunna löparskor och modeller med tjockare sula och mer stötdämpning upptäcker man vad fungerar bäst vad som passar en själv. Känns en löparsko skön att springa med är den oftast bra oavsett märke, pris eller modell. Många inviduella faktorer spelar in som till exempel löpteknik, vikt, styrka etc och bara genom att prova sig fram hittar man de löparskor som passar en själv bäst.

Mer bra information om löparskor och vilka typer av löparskor som finns i handeln går att läsa om på Loparprylar.se

Fler inlgg/nyheter >>

Skriv grna en kommentar och bidra till innehllet!


Mer om lpning och trning