Efterlängtad löpning på isfria vägar. Premiärmilen är ett av de första loppen i vår. Bild: www.premiarmilen.se

Löpning och lopp i vår


2011-03-05 | Inspiration |

Att träna löpning i vinter har bitvis varit tufft. Vintern har varit lång och sträng och inte alltid inbjudit till löpning utomhus. Men även om vinterklimat fortfarande råder så börjar det äntligen närma sig vår och barmark för oss löpare.

Löpning och motivation

Det är ofta svårare att hålla motivation uppe och träna löpning när det råder vinterklimat. Det kan nog de allra flesta löpare skiva under på. Men alla pass löpning som man har genomfört på isiga och moddiga vägar i minusgrader kommer göra att löprundorna på vårkanten känns som en belöning. Och förhoppningsvis har även den löpning du genomfört lett till att formen är på uppåtgående.

Dags att testa formen

Oavsett om du kunnat träna löpning kontinuerligt under vintern eller om du har tränat alternativt så börjar det äntligen bli dags att planera in några lopp att se fram emot under våren. April och Maj är två månader då det finns gott om lopp runt om i Sverige att välja bland för oss som gillar att tävla i löpning.

Lopp våren 2011

Om du inte redan har gjort det så är det hög tid att ta en titt i tävlingskalendern 2011. Där kan du hitta de lopp som passar just dig bäst oavsett om du är nybörjare eller rutinerad löpare. Det börjar bli dags att testa vad all löpning och alternativträning under vintern har gjort för formen!

Fler inlgg/nyheter >>

Skriv grna en kommentar och bidra till innehllet!


Mer om lpning och trning