Nya häftiga löparupplevelser i kalendern


2012-04-23 | Reportage |

Flera nya lopp har tillkommit i kalendern till säsongen 2012. Även om stadsloppen är flest i antal och har störst antal deltagande löpare så är trenden att fler och fler nya lopp i terräng arrangeras.

Många av de nya loppen erbjuder inte bara utmanande löpning utan även en upplevelse i form av vacker natur och en annorlunda bana. Några av de nya loppen som sticker ut är:

Stockholms Brantaste

Stockholms Brantaste är ett lopp för de som inte är rädda för tuffa backar och mjölksyra. Visserligen är loppet bara dryga tre kilometer långt men antalet höjdmeter är hela 255! Löparna springer uppför Hammarbybacken tre gånger under de tre kilometer långa loppet vilket är en riktigt krävande utmaning. Loppet går den 19 maj.

The Run

The Run är ett nytt koncept för i år och består av en serie lopp som arrangeras i städer runt om i landet. Först ut är The Run Uppsala den 12e maj som sedan följs av fyra lopp och avslutas med en final i Stockholm den 9 september. Till finalen kvalificerar man sig antingen genom att springa ett lopp och vara bland de 50 främsta i herr eller damklassen, eller så tar man sig i mål i totalt tre The Run-lopp. Alla loppen i serien är 10 kilometer långa och arrangören utlovar en upplevelse utöver det vanliga med en tuff och utmanande bana. Se loppets trailer nedan.
Skutan Runt

Bild: Oscar Darlen

Skutan Runt är ett lopp som bjuder löparna på en riktigt häftig upplevelse utöver det vanliga. Loppet är 24 kilometer långt och går runt Åreskutans fjäll. Banan bjuder på löpning genom ett böljande landskap med stigar, över fjällbäckar och hela vägen med utsikt över jämtländsk fjällmiljö. Även detta lopp bjuder på en rejäl kupering med sina 450 höjdmeter uppför och 950 meter nedför till målet på Åre torg. Vill man verkligen uppleva svenska fjällen på sommaren är detta ett bra tillfälle. Loppet går den 18 augusti.Stockholm Trail

Stockholm Trail är ett nystartat terränglopp som startar och går i mål vid Globen i Stockholm. Banan går genom Nackareservatets skogar i både obanad terräng och på skogsstigar. Precis som Stockholms Brantaste så får löparna även här känna på den tuffa Hammarbybacken. Stockholm Trail är en fristående tävling men ingår även i Salomon Trail Tour som är en serie av tuffa terränglopp runt om i Sverige. Loppet går den 30 juni.

Sommarloppet

Sommarloppet arrangeras i Uppsala och är även det ett nytt lopp för i år. Sommarloppets nisch är att det arrangeras två gånger under sommaren, en gång på försommaren i juni och en gång i augusti på exakt samma bana. På så sätt kan man jämföra sin tid från det ena loppet till det andra med bara några månaders mellanrum. Banan är en kontrollmätt lättsprungen 5-kilometersslinga.

Fler inlgg/nyheter >>

Skriv grna en kommentar och bidra till innehllet!


Mer om lpning och trning