Bild: www.marathon.se

”Stockholm Marathon-familjen” växer


2012-05-09 | Reportage |

I sommar arrangeras för första gången Stockholm Kvartsmarathon. Och nästa år är det premiär för Stockholm Ultra Marathon i centrala Stockholm.

Stockholm Marathon- och halvmarathon är väletablerade lopp som brukar bli fullbokade en bra bit innan start. Loppen springs av cirka 21000 respektive 16000 löpare i år och är riktiga löparfester med hög stämning och gott om publik längs banan. Denna säsong och nästa kommer ”Stockholm Marathon familjen” att växa med ytterligare två nya lopp.

Stockholm Kvartsmarathon

Stockholm Kvartsmarathon har sin premiär i sommar den 25 juli. Att loppet arrangeras mitt i semestertider är välkommet då det är ganska tunt med lopp under högsommaren. Många löpare vill passa på att springa lopp när de är lediga och när det är som allra vackrast på sommaren. Stockholm Kvartsmarathon bjuder deltagarna på löpning runt Årstaviken. Löparna springer nästan uteslutande längs med vattnet och underlaget är enligt arrangörer ungefär hälften grus och hälften asfalt på den flacka och snabbsprungna banan.

Stockholm Ultra Marathon

Nästa sommar den 3e augusti är ett datum att se fram emot för de som gillar ultralöpning. Då är det premiär för Stockholm Ultra Marathon. Hur banan kommer att läggas är inte spikat än men planen är att loppet liksom Stockholm Marathon- och halvmarathon skall gå i centrala Stockholm. Enligt arrangören kommer det att vara en varvbana på mellan 5 eller 10 kilometer vilket är bra för att underlätta med drickastationer och service till löparna under loppet.

Intresset för att springa riktigt långt har under de senare åren ökat vilket lett till att efterfrågan efter ultralopp också har ökat. Stockholm Ultra Marathon kommer att erbjuda löparna distanserna 50 och 100 km.

Länk till arrangörens hemsida

Fler inlgg/nyheter >>

Skriv grna en kommentar och bidra till innehllet!


Mer om lpning och trning