Stort intresse för barfotaskor


2012-03-22 | Reportage |

Intresset för barfotalöpning och löpning med minimalistiska skor har varit enormt det senaste Äret. Fler och fler mÀrken och modeller av barfotaskor och minimalistiska löparskor dyker upp i butiker som sÀljer löparskor.

Den stora skillnaden mellan minimalistiska löparskor och vanliga traditionella löparskor Àr att minimalistiska löparskor helt saknar stöd och dÀmpning för foten. Det gör att kÀnslan blir som att springa barfota och foten fÄr dÀmpa och parera landningen i löpsteget utan hjÀlp av uppbyggda stöd i löparskons sula.

Barfotalöpning engagerar

Hur stort intresset kring barfotalöpning Àr mÀrks inte minst i olika diskussionsforum dÀr det diskuteras och argumenteras friskt bÄde för och emot den nya trenden med minimalistiska löparskor. Barfotalöpning verkar engagera mÄnga inom löparkretsar och nÀstan likt LCHF inom kost verkar det dela in folk i antingen för eller emot.

Hur man Àn vÀnder och vrider pÄ om fenomenet med barfotalöpning kvarstÄr ett faktum. Löpning barfota som ett inslag i trÀningen bÄde stÀrker fötter/vrister/vader och kan samtidigt vara riktigt kul. Att springa barfota pÄ en strand i vattenbrynet eller över en grÀsmatta pÄ sommaren Àr svÄrslaget.

För de som vÀljer att testa pÄ barfotalöpning finns mer fakta och information om hur man börjar och vad man bör tÀnka pÄ hÀr - Barfotaskor och minimalistiska löparskor.

Nya minimalisktiska löparskor pÄ marknaden

Minimalistiska skor för barfotalöpning Minimalistiska skor för barfotalöpning

Ovan tvÄ olika modeller av barfotaskor. Det vÀnstra paret frÄn Merrell och det högra pÄ paret frÄn Saucony

Fler inlägg/nyheter >>

Skriv gärna en kommentar och bidra till innehćllet!


Mer om löpning och träning