(Sponsrad video) Träna traillöpning


2012-03-30 | Inspiration |

Vissa kallar det ”riktig terränglöpning”. Tänk dig att du springer på en stig i skogen och kanske fortsätter ut i obanad terräng. Du springer över stenar, rötter, hoppar över vattendrag, över mossar och uppför branta berg. Traillöpning handlar om att springa i miljöer som är långt bort från vägar, trafik och bebyggelse.

Traillöpning skonsamt och stärkande

Även om traillöpning kan tyckas som ett krävande sätt att löpträna på så är det skonsamt för kroppen att springa i svårframkomlig terräng. Tempot blir naturligt lägre samtidigt som underlaget oftast är mjukt och dämpande. Steget blir kortare för att klara av alla hinder och man får jobba för att hålla igång fotarbetet. Ett bra sätt att hålla sig skadefri och undvika allt för ensidig löpning är att alternera sina vanliga rundor på gator och parkvägar med traillöpning.

Att springa på ett varierande underlag är även bland den bästa styrketräningen en löpare kan få. Underlaget och alla hinder gör att knälyftet blir högre och ben och armar får jobba extra hårt uppför branta backar och nedför utförslöpor. Trots det sänkta tempot som löpning i terräng innebär så får både flåset och musklerna jobba ordentligt.

En som verkligen kan det här med traillöpning är Emmanuel Gault. 2011 vann han CCC Mont Blanc som är ett riktigt tufft 98 kilometers-lopp i Europas högsta bergskedja. Se den häftiga videon när Emmanuel tränar.Traillöpning i Sverige

Traillöpning kan bedrivas i stort sett överallt bara man tar sig ut i naturen bortom vägar, bebyggelse och motionsspår. Prova att springa i skogen, på klippor nära havet eller i fjällen på sommaren. Variationsmöjligheterna är oändliga för den som vill testa. Det finns även en rad lopp runt om i Sverige för de som vill testa på att tävla i riktigt utmanande terräng. Här är några tuffa terränglopp ur kalendern.


Mer om trail-lopp och Traillöpning i Sverige kan man läsa om här salomontrailtour.se

Fler inlgg/nyheter >>

Skriv grna en kommentar och bidra till innehllet!


Mer om lpning och trning